Home Eten & drinken Geen zin om te koken? Dit zijn de beste alternatieven om heerlijk...

Geen zin om te koken? Dit zijn de beste alternatieven om heerlijk te eten

0
1245
Geen zin om te koken Dit zijn de beste alternatieven om heerlijk te eten

Je geniet van een welverdiende thuisvakantie. Geen zin om te koken? Dit zijn de beste alternatieven om heerlijk te eten: van restaurant bezoeken tot eten afhalen. Inclusief tips voor korting!

 

Thuisvakantie eten en drinken

Als je aan vakantie denkt, dan denk je waarschijnlijk ook aan lekker eten en drinken. Dat kun je natuurlijk zelf maken, maar soms heb je daar gewoon geen zin. Vooral degene die thuis altijd kookt wil in de vakantie ook wel eens genieten van eten dat niet door hem of haar is gemaakt.

Tip: Verras je partner eens met een romantische picknick!

 

Geen zin om te koken? Dit zijn de beste alternatieven om heerlijk te eten

Gelukkig betekent geen zin in koken niet dat je op een kluitje moet bijten. Er zijn namelijk heel veel verschillende alternatieven om te genieten van lekker eten.

 

Ga naar een restaurant

Afhankelijk van de maatregelen is de eerste optie natuurlijk dat je naar een restaurant gaat. Er is volop keuze en op die manier geniet je toch nog een beetje van het buitenland gevoel. Bijkomend voordeel: je bent er even uit en hebt niet het gevoel dat je van een staycation geniet.

In de zomer/bij mooi weer kun je op een terrasje zitten en anders binnen. De keuze in restaurants is bijzonder groot, zodat je gegarandeerd aan je trekken komt. Van Chinees tot Grieks en van Indonesisch tot Afrikaans, je smaakpupillen worden gegarandeerd verwend.

Tip: de kosten voor uit eten gaan kunnen al snel behoorlijk oplopen. Reserveer daarom een plekje via Social Deal of Groupon. Op die manier kun je voordelig uit eten gaan. Of kijk op hetlaatstetafeltje en reserveer een voordelige last minute deal.

 

Eten afhalen

Als je geen zin hebt om te koken, maar het ook niet ziet zitten om naar een restaurant te gaan, dan is afhalen een optie. Daarbij hoef je je niet per se te beperken tot een ‘chique’ restaurant waar je eten kunt halen. Ook de snackbar om de hoek is een optie als het gaat om eten afhalen.

Geen zin om te koken Dit zijn de beste alternatieven om heerlijk te eten afhalen

Eten thuis laten bezorgen

Ideaal als je echt helemaal niet uit huis wil gaan, bijvoorbeeld omdat je in de tuin lekker wil genieten. Makkelijk en snel vanuit je luie stoel heerlijk eten bestellen. Extra voordeel: je kunt voor elk gezinslid iets anders bestellen! Ideaal als de één Chinees lust en een ander per se fast food wil eten. Nadeel hiervan is natuurlijk dat er extra bezorgkosten bijkomen en dit oploopt als je verschillende bestellingen plaatst.

Tip: kijk voor de restaurants die meedoen in jouw buurt op thuisbezorgd.nl

Geen zin om te koken Dit zijn de beste alternatieven om heerlijk te eten eten bezorgen

Op visite gaan

Misschien niet helemaal netjes, maar nodig jezelf bij iemand anders uit. Of zorg dat een gesprek met je ouders, je broer, zus of kennis eindigt in een uitnodiging om te komen eten. Je hoeft die dag niet te koken en het is ook nog eens gratis. Uit goed fatsoen kun je natuurlijk wel iets lekkers meenemen (heel simpel: snacks uit de supermarkt). Op die manier geniet je tijdens je staycation niet alleen van een gratis maaltijd, maar ook van een gezellige middag met familie en vrienden.

Geen zin om te koken Dit zijn de beste alternatieven om heerlijk te eten uitnodiging

Kies voor gemak

Geen zin hebben om te koken wil niet zeggen dat je per se meer geld uit moet geven voor eten. Je kunt het ook heel simpel houden: koop wat diepvries pizza’s, gooi in de oven en klaar. Daarvoor hoef je niet veel te doen en het valt zeker niet onder de noemer koken. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor pizza’s uit de diepvries, maar ook voor kant-en-klare maaltijden. Het is niet gezond, maar tijdens de vakantie mag je wel eens een keer zondigen en gewoon genieten.

 

Laat iemand anders koken

Ben jij altijd degene die in de keuken staat om te koken? Dan is het tijd om het koken nu een keer door iemand anders over te laten nemen. Dat kan je partner zijn, maar ook een ouder kind (als het ervaring in de keuken heeft). Zorg er wel voor dat je duidelijk maakt dat het niet alleen om koken gaat, maar dat de afwas achteraf inbegrepen is. Dit om te voorkomen dat je achteraf met een berg afwas zit.

 

Gourmetten

Bij gourmetten moet iedereen voor zichzelf ‘koken’. Dat betekent dan wel dat je zelf ook aan de slag moet. Helemaal niet koken is het dus niet, maar je beperkt het koken dan tot hetgeen je zelf op wil eten. Ook ideaal als alle leden van het gezin iets anders willen eten.

 

 

 

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

%d bloggers liken dit: